
HOZZÁVALÓK: 5 dl tej, 5 dl rétesliszt, csipet só, 6 tojás, kakaós vagy fahéjas porcukor a tetejére
A tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd folytonos kevergetés közben beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük lassú tűzön, amíg az edény falától el nem válik. Ezek után langyosra hűtjük, és egyenként belekeverjük a tojásokat - könnyebb, ha elektromos keverőgéppel dolgozunk. Ez tulajdonképpen egy hagyományos égetett tészta, amit bő olajban fogunk kisütni. Egy teáskanállal beleszaggatjuk a forró olajba és szép pirosra sütjük minden oldalát. Nagyon jópofa sülés közben, mert magától megfordul az olajban. Papírtörlőre szedjük, majd kakaós vagy fahéjas porcukorba forgatjuk még melegen. Szerintem isteni!
Hűűű!!! Egérke nagyon ínycsiklandozó!!! Köszi az egyszerű, és nagyszerű receptet! Kipróbálom... :D
VálaszTörlésMi ezt túrós változatban, lábatlan tyúk néven ismerjük! :-) Nagyon jól néz ki! nyami-nyami
VálaszTörlésNyami...mi "ördögpirulának" nevezzük,nagyon fini!
VálaszTörlésSütődnek mielőbbi javulást:)o
Én ördöggolyó néven ismerem, és egyetértek, hogy nagyon finom! :-)
VálaszTörlés