2009. február 27., péntek

Egy remek nap

Reggel még úgy gondoltam, hogy a napom a takarítással fog eltelni, de aztán a sors másképp akarta... én meg nem nagyon ellenkeztem... Persze, hogy nem, hiszen Csipkebogyó, egy kedves virtuális barátnőm írt, hogy nem tudnánk-e találkozni. Természetesen ezt a vonzóbb programot választottam!
Annak ellenére, hogy most találkoztunk először, hipp-hopp elrepült az a pár óra, amit megállás nélkül átbeszélgettünk. Kaptam egy finom teát, isteni capuccinót (nem túlzott, amikor mondta, hogy nagyon finomat tud készíteni).... és.... egy szuper, igazi Kockás Világ-beli ajándékot.

A nesszeszert, amit pedig már a blogján is megcsodáltam, ráadásként adta. Biztosan észrevette, hogy nálam szerelem volt első látásra.
Nagyon köszönöm, Csipkebogyó, a meghívást és a kellemes napot!

I had a wonderful day with Csipkebogyó. We were just talking and talking for hours despite our first meet. ...and she gave me a wonderful present from her Square World.
Thank you so much!

2009. február 26., csütörtök

Mesefalu épülőben

Tegnap este végre elhoztam a keretezőtől a Mesefalum első három darabját. Nagyon tetszenek! Ha minden igaz, akkor hét végén már fel is kerülhetnek a falra - aztán már csak az a dolgom, hogy építgessem, szépítgessem...

Yesterday afternoon I brought from the framer my first 3 items of my Fairy-tale Village. I'm so happy! I like them so much! I hope that they will be on the wall at the weekend and only I have to do to embellish them and make some new houses.

2009. február 23., hétfő

Ajándék egy blogbarátnőnek

Egy kedves barátnőm, Nina ünnepelte a múlt héten a névnapját. Pár kalóriamentes muffint sütöttem neki eme jeles alkalomból, amit azóta már szerintem használatba is vett...

One of my blog-friends, Nina had a name-day last week. I prepared a few low-calorie muffins to her and I hope that she likes it.


Tőle kaptam egy kedves díjat is, Special Friens Award. A díj mibenléte pedig:

"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Nem a pénz a mozgatórugó. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."

Én most olyan nyolc embert szeretnék választani, akikkel a "barátságunk" már túlmutat a blog keretein:

- Naomi
- Clinique
- Cherry
- Melcsilla
- Abile
- Barbi
- Szecsi
- Mammka

Nagyon köszönöm Nina!



She nominated me a Special Friends Award, because she thinks that:

"These blogs are exceedingly charming.These kind bloggers aim to be friends. They are not interested in self-aggrandizement.Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these kind of writers.When you pass this award along please include these guidelines.I am to choose eight friends to share this with".

Thank you Nina, so much!

A díjat megkaptam még Szentpyr-től, Mammkától, Csicsónétól és Mártix-tól. Köszönöm nekik is!

2009. február 11., szerda

Farsang egykor és ma

A kérdés pedig az, hogy kik lehetnek a képeken szereplő személyek? (Az első képen is a hóvirágra tessék koncentrálni.)


The question is, who are the persons on these photos?

2009. február 8., vasárnap

Virágba borulva

Egy nagyon kedves felkérés érkezett hozzám, aminek az eredményét láthatjátok. Kicsit félve álltam neki a készítésnek, mert a színvilága egy kicsit távol áll tőlem, de a végére már egészen megtetszett ez a táska. A fazont és az anyagot a megrendelő választotta ki hozzá és még annyi volt a kérése, hogy zippzárral záródjon és virág díszítése legyen.
Mindkettőt megoldottam. Holnap adom postára, hogy minél előbb odaérjen...

I made this bag for a very kind request. The style and the fabric is her choice. First I feared a bit because these colors aren't my favourite, but the end I like it very much. The only reservation was the closing-zipper and the flower for decoration.
I made it both. Tomorrow I will post it.

2009. február 7., szombat

Süssünk, süssünk valamit

Mondjuk banánkenyeret. Feltéve, hogy van otthon néhány olyan banán, amit már egyébként nem biztos, hogy megennénk. Így azonban meg lehet menteni még az enyészettől - legalábbis egy időre. Ami azt illeti, elég rövid időre... Ugyanis nagyon finom! Az egyik kedvenc receptem. A fotó nem ígér túl sokat, de ha kipróbáljátok, akkor biztosan megkedvelitek Ti is.
Mindezek után, pedig jöjjön a recept:

BANÁNKENYÉR

HOZZÁVALÓK: 20 dkg cukor (én mindig barnacukrot teszek bele, mert sokkal gazdagabb íze lesz és mellesleg imádom is, és még azzal az illúzióval is kecsegtet, hogy egészséges dolgot eszünk), 22 dkg liszt, 12 dkg margarin, 2 tojás, 2 banán, 1 tk. szódabikarbóna, 3 ek. víz, 1 vaníliás cukor (én most a bourbon vaníliással próbáltam ki), ezen kívül én belecsempészek egy kis fahéjat is, mert annak is nagyon szeretem az ízét és jól harmonizál a banánnal
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a banánt villával pépesre nyomkodjuk, a szódabikarbónát a vízzel elkeverjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a szódabikarbónás vizet és a banánt. Jól kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a habot is. Őzgerinc formában tűpróbáig sütjük. (Én mindig ebben a kerek tálban szoktam.)
Jó étvágyat hozzá annak, aki kipróbálja!

2009. február 5., csütörtök

Újabb nesszeszerek

Elkészültem megint 3 újabb nesszeszerrel. Mindhárom gazdára vár majd leendő MESKÁ-s üzletemben.
I made 3 new pouch.

Colette felkérésére külön fotózom a zippzár húzókáján lévő fityegőt is. Sok ötletem lenne még, de ennek a stílusához ez illett legjobban.
Colette made a game to create something on the zippers. I take a close photo on it too.

A másik két nesszeszer pedig cicás díszítést kapott az egyik anyagom blokkjaiból.
And this are another two pouch with cats.

Teszek fel néhány fotót pár régebbi nesszeszerről is, aminek a húzókáját különböző módon díszítettem.
Some old photos of my works.



2009. február 2., hétfő

Próbálkozás

Életemben először készítettem ilyen "pinkeep"-et. Borzasztó, hogy nincs rá megfelelő magyar kifejezés. (Várom az ötleteket.)
Szóval ez az első próbálkozásom és most már tudom, hogy mire kell odafigyelni legközelebb és mit kell majd másképpen csinálnom.Egyébként a minta: Lilybet: Ladybug House. Egyszálasan hímeztem, mert így aranyos picike lett, mindössze 10 x 9,5 cm a kész alkalmatosság. A pici virágok hímzéséhez már nem volt türelmem, így kerültek rá ezek a mini gombok.

This is my first pinkeep. Now I know what will do another way the next time. So, not perfect, but mine! I use only one thread to stich and it's really small, 10 x 9,5 cm. I wasn't so patient and didn't stich the small flowers. I sewed tiny buttons on it. (Lilybet: Ladybug House)