

CSOKIS-KÁVÉS SÜTEMÉNY
HOZZÁVALÓK: 15 dkg csokoládé, 1 dl erős kávé, 10 dkg margarin, 6 tojás, 7,5 dkg cukor, 4 dkg keményítő, A krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 5-5 cl tejszín és kávélikőr
A csokoládét a kávéval vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal simára keverjük a margarinnal. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a csokikrémet és a keményítőt. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások fehérjéből, csipet sóval vert kemény habot. A masszát kikent formába simítjuk és közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, tálra borítjuk. A krémhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt és a likőrt, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész tortáta simítjuk. Díszítésül sötét kakaóporral és porcukorral megszórjuk.
Az ünnepi ebéd után este még felmentünk Pestre egy koncertre. Az egyik barátunk egy gospell-kórusban énekel és most volt a karácsonyi koncertjük utolsó előadása. Én még nem voltam ilyen típusú koncertan, habár a zene az mindig tetszett. Egyszerűen csodálatos volt! Nagyszerű karácsonyi hangulatot teremtettek a zenével és tényleg látszott rajtuk, hogy igazi örömzenét "csinálnak".
Hazafelé megegyeztünk abban, hogy nem ez volt az utolsó koncertjük, amire elmentünk...
Isten éltessen sokáig !!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm!
VálaszTörlésEdit, boldog szülinapot kívánok utólag is!!
VálaszTörlésCsodásak a sütijeid, összefut a nyál a számban :)