2009. július 17., péntek

Rita játéka

Természetesen én sem maradhattam ki abból a nagyszerű játékból, amit Rita hírdetett meg. A játék lényege az, hogy az itt és itt található, csodaszép, régi magyar mintákból kell hímezni bármilyen apró kis részletet. Ezzel akár meg is lehet nyerni a Rita által készített, és hasonlóan régi, magyar mintával díszített, méhviasszal pácolt kis varrós dobozkát.
Az ötlet rögtön megnyerte a teszésemet, de az igazi lökést az adta meg, amikor sorra láttam a szebbnél-szebb elkészült munkákat.
Az én választásom végül erre, az egyszerű kis sormintára esett, amit aztán tegnap ki is hímeztem. A színek terén egy kicsit szabadjára engedtem a fantáziámat, így sikerült egy mai, modern mintát varázsolnom belőle. Valószínűleg egy kis nesszeszert fog díszíteni ez a pár virágocska.
Köszönöm szépen Ritának, hogy ráirányította sokunk figyelmét ezekre a valóban szép, hagyományörző mintákra!

Old Style Hungarian "Gyergyói" cross-stich pattern
Fabric: 32 ct. HD Lugana, Pink Sandy Beaches, Thread: Waterlilies 204 Umbria silk
Of course I take part in Rita's giveaway. It's just great! The only thing you have to do to stich some little part of these or these beautiful Hungarian patterns. If you are ready, you can win a "Gyergyói" syle, little sewing box.
I think it's a very good idea and it was nice to see so many beautiful things made by many different people.
I chose this little flowers in a row. The thread and the colors make it a bit modern, I think. Maybe I will finish it as a pouch...
Many thanks to Rita to make this super giveaway and re-discover these old designs!

13 megjegyzés:

Naomi írta...

Nagyon szépséges lett a hímzésed, és a minták is csodásak! Sajnos, Rita játékáról én most lemaradtam, de azért nem szomorkodom, mert nagyon jó csodálni a munkádat, munkáitokat!

Puszi!

Csilla böködéje írta...

Nagyon szép lett. Csak ámulok. Én is kinyomtattam sok sok mintát, és holnap valamit alkotok belőle. Akár játékon kívül is. Hihetetlen, hogy újragondolva, más színekkel mi kerekedik ki a legkisebb mintából is.
Nagyon nagyon szép lett:-D

Szecsi írta...

Nekem is az jutott eszembe, mint Csillának, hogy mai modern színekkel mennyire maivá lehet varázsolni ezeket a szép mintákat! Nagyon tetszik, olyan klassz edigés lett ;)

Szentpyr írta...

Hát én is oda vagyok érte, Edit!!! Fantasztikus az összhang... hmm és miért nem vagyok meglepve!;) Természetesen Te is rajta vagy már a listámon!:)És köszönöm, hogy játszol, nagyon örülök neked!:)

Barbi írta...

Csodás színt választottál hozzá! Nagyon szép lett! Várom a kész nesszeszerről a fotókat! :D

Márti írta...

Bizony-bizony csodaszép lett és a nesszeszer ötlet is nagyon tuttti!!!

Edige írta...

Az az igazság, hogy annyi gyöngyszemre bukkantam nézelődés közben, hogy egészen biztosan nem ez az utolsó ilyen darab, amit készítettem. Holnap neki is állok a nesszeszernek...

Amanda írta...

Hú, de jó fonalat választottál hozzá, úgy megújúlt ez a régi minta. A nesszeszer ígéretesnek hangzik, kíváncsian várom a fotókat!

Timici írta...

szuper a minta, tökéletes a fonalválasztás, jó kezdet a neszihez;o)

Abile írta...

Tényleg különleges hatása lett ezzel a fonallal!
Olyan jó volt élőben látnom a munkádat Noéminél! :o)))

Naomi írta...

Kukkancs be hozzám egy mosolyért! :o)))

unikat írta...

Ez gyönyörű lett, és szupergyors voltál!

Zsófi írta...

Nagyon tetszik a szín, amit választottál hozzá!Tényleg modern lett!:)