2014. április 10., csütörtök

Esős napokra

Mintha kifejezetten az ilyen rossz kedvű, esős napok késő délutáni bearanyozására találták volna fel ezt a finomságot. Omlós, puha, a sarkainál kellően ropogós... egyszóval: tökéletes!


FETA SAJTOS KIFLI

HOZZÁVALÓK: 25 dkg feta sajt, 2 dl olaj, 4 dl tej, 1 kocka friss élesztő, 2 kk. só, 1/2 csomag sütőpor, kb. 50 dkg liszt,
tetejére 1 tojás, reszelt sajt (nálam ez most elmaradt)

A feta sajtot elmorzsoljuk a langyos tejjel, olajjal, az élesztővel és a sóval. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Egy nagyon lágy tésztát kapunk, amit letakarva 1 órán át kelni hagyunk, majd kifliket formázunk belőle és egy sütőlapon még fél órát kelesztjük.
Tetejét tojással kenjük és sajttal szórjuk. Előmelegített sütőben, 20-25 percig sütjük, oly módon, hogy a sütőtér aljába egy lábasban vizet teszünk, hogy gőzben legyen.

Hmmm... Nekem máris jobb kedvem lett!

1 megjegyzés:

Emőke írta...

Kiflit sütni jó!
Feta sajtost még nem ettem,a tieid szépen kelletik magukat ott a tányéron,biztos ki fogom próbálni,köszönöm,Edit a receptet!8945