2007. október 31., szerda

...csak úgy...

Ma délelőtt csak úgy fényképezgettem... Megmutatom Nektek, hogy hol szoktam hímezgetni. A nappaliban, az ülőgarnitúra egyik sarkában alakítottam ki magamnak egy kis kuckót, ahol minden kézre esik, ami a hímzésnél kell. Innen lehet egyébként TV-t is nézni, de a folyamatos esti hímezgetés mellett inkább csak hallgatni szoktam.

Nem tudom, hogy ismeritek-e azt a krumlis ételt - mi csak lapcsánkának hívjuk. A nyers krumplit sajtreszelőn apróra reszeljük, aztán sózzuk ízlés szerint és annyi lisztet adunk hozzá, hogy kenhető masszává álljon össze. Teflonban kevés olajat forrósítunk és a masszát egy villával egyenletesen belenyomkodjuk. Kis lángon addig sütjük, míg a hátulja szép pirosas nem lesz, akkor lehet megfordítani, és a másik oldalát és pirosra sütni. (Elég sokáig sül.) Amíg a másik fele sül, addig meg lehet szórni jócskán reszelt sajttal. Aki szereti, az készítheti édesre is, de nekem ez a sajtos verzió jobban bejön. Nem egy fogyókúrás étel, de én imádom, mint minden krumplisat. Ez volt a tegnapi vacsi, azért sötét kissé a kép.

7 megjegyzés:

Móka írta...

Mi is nagyon szeretjük a lapcsánkát.
Csak nálunk tócsninak hívják. Én tenyérnyi nagyságúakat szoktam sütni, mikor megsült megkenem tejföllel, és megszórom sajttal.

Clinique-Bogi írta...

Kellemes a kis kuckód, de, hogy Zoétól visszacsapliztad a maci (vagy baba) párnáját... :-DDD Felháborító. ;-)
A tócsnit meg mi is szeretjük, nekem vacsira =az epeömléssel. :-)

Edige írta...

Igen, hallottam már tócsni néven is futni, de nálunk már csak lapcsánka marad...
A maci párnát pedig végérvényesen a hímzős cuccok közé soroltam. Viszont azt hiszem, hogy pár tűm végleg eltűnt benne, hála a kisasszonynak. Szóval nem nagyon ajánlatos már ráfeküdni. ;-)

paradipe írta...

Én is a kanapénk egyik sarkát foglaltam el, de lassan már az egészet birtokba veszem. Az egyik karfa tele van rakosgatva a fonalaimmal.:)
Ja? És én is általában csak hallgatom a TV-t közben, sajna képtelen vagyok teljes csöndben bökögetni.

A lapcsánkát cicegének vagy tócsninak ismerem, és tejföllel szoktuk enni (csak kisebb darabokat sütünk). Én is nagyon imádom! Legközelebb kipróbálom sajttal is! :)
Nagyon jól néz ki így nagyban, csak én nem mernék (és bírnék) ekkorát megenni! :)

Lvica írta...

Juj, de gyönyörű a háttérben a pozsgafád! Hány éves lehet? Az enyém sokkal kisebb, de imádom nagyon!
A hímzősarok is szép, és persze praktikus is!

Edige írta...

A pozsgafa korát sajna nem tudom, mert a barátnőmtől kaptam, mert nála már kinőtte a helyét. Biztosan nagyon "öreg" már, mert én is ritkán látok ilyen hatalmas példányt.
Lányok, a szavazatok alapján győzött a tócsni... de nem a név számít, hanem, hogy nagyon fini!

Cserny Cherry Ildikó írta...

no kérem, nálunk is nyerő ez a krumplis étek. párom Győri származású ott "krumpli beré"nek hívják. én a sütőben szoktam elkészíteni. massza ugyanez, lehet bolonditani ezzel-azzal, csak bele egy teflon tepsibe és irány a sütő. Sőt van egy olyan verziója is hogy olajsütőbe kanállal szaggatva, de arról leszoktam a lassusága miatt. és hát én is epe bajos volnék.

a szoba részleted nagyon szép! és én is a kanapén szoktam hímezni, tv nézés-hallgatás közben. :))