2008. május 12., hétfő

RP 5. hét

Úgy érzem, hogy most már teljes joggal mondhatom, hogy a finisbe értem...
A szívecskékkel még nem volt probléma és viszonylag zökkenőmentesen haladtam (habár egy helyen elszámoltam és nem is bontottam ki, de ember legyen a talpán, aki megtalálja a hibát ebben az összevisszaságban) -viszont azt a csekély számú madarat, amit sikerült már rácsempésznem, azt többször is ki kellett bontanom. Hol a színt tévesztettem el, hol pedig lehagytam az egyik "lábát"... Iszonyú! Mondjuk a piros része is négyfajta színből áll, de abszolút nem látszik különbözőnek. Tök fölösleges követni a leírást, pedig ezeket direkt az eredeti DMC kód szerint hímzem, csak a barnák vannak Venus-szal.
Jövő hétfőn már szeretném készen mutatni - aztán egy darabig hasonlót biztosan nem csinálok.

6 megjegyzés:

Clinique-Bogi írta...

Majdnem mondtam valamit!
A látvány abszolút kárpótol szerintem. Csodálatos!

Nina írta...

Megérte!!! Mármint "szenvedni" vele, csodás lett :))
Én napok óta hímzére sem nzek, letudtam az RR-t és tanulok :(

Judilla írta...

Nagyon klassz lett! A kép pedig kárpótolni fog a "szenvedésekért".:))

Babi néni írta...

Lehet kérdezni?

A keresztszemes hímzéseknél hogyan éred el, hogy ilyen szép egyenletesek legyenek az öltések? Számít, hogy melyik szál van felül? Vagy minden "keresztet" leöltesz magában?

Edige írta...

Persze, hogy lehet kérdezni. Minden x-nek a felső szára egy irányba kell, hogy dőljön. Nálam az is számít, hogy a puhább anyagokhoz keretet használok és le-fel böködök - tehát alul is kihúzom teljesen a szálat és utána öltök vissza a színére. Megfigyeltem, hogy ha egy színnel nagy területet kell kihímznem, akkor az is számít, hogy jobbról balra vagy balról jobbra öltök-e, mert az egyik sor jobban kidomborodik és "csíkos" hatású lesz tőle a hímzés.
Van egy képes útmutatóm, ha gondolod, akkor szívesen átküldöm mélben, ha adsz egy címet...

jutka írta...

Ez valami fantasztikusan szépséges és gyönyörű!