2008. szeptember 16., kedd

Almazselé közkívánatra

Páran kértétek az almazselé receptjét. Íme:

Az almát megtisztítom és felkockázom. Pucolás közben folyamatosan locsolgatom egy citrom levével, melynek a reszelt héját is az almához teszem. Mikor már kb. 1,25 kg-nyi almám van, akkor hozzáadok 0,5 kg cukrot, 1 kávéskanál őrölt fahéjat és ezzel jól összefőzöm. Mikor az alma már megpuhult, akkor konyhai mixerrel, vagy turmixgéppel pürésítem. Egy keveset kiveszek belőle és ehhez hozzákeverek 1 tasak zselésítő befőzőszert, majd a többihez adva még egyszer alaposan átforralom. Még forrón üvegekbe töltöm, lezárom és szárazdunsztban hagyom kihűlni.
Lehet bele tenni még őrölt szegfűszeget vagy gyömbért is - esetleg a végén egy kevés Calvadost. Ha karácsonyi lekvárt szeretnék, akkor hozzáadok még narancslevet és narancshéjat, meg egy jó nagy adag mézeskalács fűszerkeveréket is. Linzerekhez szuper!

8 megjegyzés:

Edit írta...

Nagyon jól hangzik. :) Köszi a receptet!

Naomi írta...

Köszönöm szépen én is a receptet, kipróbálom. Imádjuk a linzereket, hát még ilyen töltelékkel!!! :D

Az egérke is isteni finom, a lányoknak nagyon ízlett, már kétszer volt rá rendelés! :D

...és a mintákat is nagyon-nagyon köszi!!! Millió puszi érte!!! :D

Lorix írta...

Köszönöm!!!

Sofie írta...

Köszi a receptet!
Mire szoktad használni az almazslét? (sütin kívül, esetleg magában, kenyéren is finom?)

melcsilla írta...

Edit, ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik! Köszönöm!

Edige írta...

Próbáljátok ki, szerintem nagyon finom.
Sofie, próbáld meg pirított kenyérre, esetleg kalácsra kenve - egy pohár teával jó reggeli.

bucilla írta...

Köszönöm hogy megosztod ezt a receptet, isteni lehet, hétvégén ki is próbálom:)

Sofie írta...

Köszi, ki fogom próbálni :-)