
Készült egy adag fahéjas almazselé, és két almás püspökkenyér is. Ja, nem is újságoltam, hogy megjavították a sütőmet! :-)

HOZZÁVALÓK: 50 dkg reszelt alma (tisztán mérve), 30 dkg kristálycukor, 1 tojás, 30 dkg rétesliszt, 1 zacskó sütőpor, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg mazsola, 5 dkg cukrozott gyümölcs vagy narancshéj apróra vágva, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipet só, vaj és liszt a forma kikenéséhez
A reszelt almát habosra keverjük a cukorral, illetve addig kevergetjük, míg a cukor fel nem olvad. Ekkor hozzákeverjük a tojást, a sütőporos lisztet, és a többi hozzávalót. Egynemű masszává keverjük. Két őzgerincformát kivajazunk és kilisztezünk, majd háromnegyedig töltjük a masszával. Tetejére, olvasztott vajjal megkent alufóliát rakunk és először forró, előmelegített sütőben 10 percig, majd közepes hőfokon legalább egy órát sütjük. Utána levesszük róla a fóliát és tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. Még melegen kiborítjuk a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Folpackba vagy alufóliába csomagolva, hűvös helyen, sokáig eláll.
Na, ezt az utolsó fázist még nem sikerült ellenőriznem. Nálunk nem áll el sokáig.
4 megjegyzés:
Hmmmmmmmmmmm, ez a fahéjas almazselé felcsigázott. Mondasz róla többet?
Nekem nagyon tetszik a xszemesed!!!!!!Jöhet hozzám!:)))
Az almás recepteket köszönöm!!!Az almák is jöhetnének.:)))
Nekem aug.ban volt ajándék almám,főztem belőle lekvárt,de már csak fél üveg maradt.Ami öröm,mert ezek szerint izlett,viszont nincs télire....
Az almás zselé engem is érdekelne!:)
Püspökkenyér! Mmmmm! De rég készítettem! Lehet, hogy ma sütök egyet! Almával! :-)
Megjegyzés küldése