2008. január 9., szerda

SAL - indulásra készen

Még decemberben jelentkeztem egy Nina szervezésében induló Bent Creek SAL-projectbe, ahol egy adott mintát hímez mindenki. Annyiban különbözik csak az RR-től, amiben már egyszer részt vettem, hogy itt nem fogjuk továbbküldeni az anyagot hímzésre a többieknek, hanem végig mindenki a saját anyagára hímez és csak havonta megmutatjuk egymásnak, hogyan alakul a képecskénk - aztán a végén együtt örül mindenki a sajátjának és a mások képeinek is.

Nagyon izgalmas lesz majd végig követni a képek alakulását, hiszen, ahányan vagyunk, annyi fajta kép fog születni, hiába dolgozunk ugyanazon mintából. Nyilván nem lesz két egyforma anyag sem és nem mindenki dolgozik a mintában eredetileg megadott fonalmárkákkal sem. Én már nagyon várom, hogy nekiállhassak, de csak most jutottam el odáig, hogy az anyagomat előkészítettem, kiszabtam és a fonalakat is beszereztem hozzá.
Az anyag Zweigart Murano Fabric, 32 count-os, khaki (307) színben. Nagyon szeretem ezt a fajta hímzővásznat, gondolkodtam az egyszálas hímzésen is, de akkor elég kicsi lenne a minta... Legfeljebb, ha nagyon megtetszik, akkor megcsinálom majd egy olyan variációban is.

A másik, ami ellene szólt, az az, hogy a minta patentokkal van kombinálva és olyan kis méretben szerintem nem tudnék beszerezni hozzá - de majd a minta ismeretében meglátom, hogy ki tudom-e váltani valamivel...
A fonalakat Venus-ra váltottam, mivel én ezzel szoktam dolgozni és már olyan tekintélyes készletem van belőlük, hogy nem akartam most még erre is külön költeni.

Én a hosszúkás elrendezést választottam, több, mint egy méter hosszú lesz... Az előszobai polcocskám fölött nagyon jól fog mutatni.

Így fog majd egy év múlva kinézni az én képem is.

4 megjegyzés:

Nina írta...

Tegnap az istenért sem bírtam elküldeni a hszt...
Na de ma!

Szóval... az anyagod gyönyörű, nagyon jól fog kinézni a képed :)
Alig várom, hogy én is kezdhessem, de mostmár teljesen tanácstalanná váltam az anyagokat illetően :)))

Edige írta...

Majd ha a fonalak is meglesznek, akkor oda tudod próbálni többfajta anyaghoz.
Nekem az itthon fellelhető anyagok közül ezen tetszett a legjobban...

Cserny Cherry Ildikó írta...

Nagyon szuper lesz!!! Egyfolytában vívódok, hogy csináljam vagy ne. Csinálnám is meg nem is, mert mi lesz akkor a saját tervekkel... jajj, olyan tanácstalan vagyok.

Edige írta...

Hát csináld! Nekem 3 estét vesz igénybe a minta hímzése, de szerintem ennél a többi egyszerűbb lesz... és nem utolsó sorban ez is a mi lakásunkban fog majd díszelegni.