2008. április 28., hétfő

Családi címer

... az úgy volt... hogy az óvónénik kitalálták, hogy minden családnak meg kell terveznie a saját címerét. Határidőre. A4-es méretben, bármilyen technikával kivitelezve szeretettel várják. A hirtelen kialakult síri csendben az egyik óvónéni rámnézett és kissé megenyhülve megjegyezte, hogy hímezni is lehet.
Ezzel viszont beletette a bogarat a fülembe. Ha nem is hímeztem, de mégis kézzel készítettem el a címerünket.

A ház az építőipari vállalkozásunkat jelenti, a virág, amely átöleli, védi, az új életet, hiszen tele van apró magocskákkal. A három katica - apa, anya és kisgyerek - pedig mi vagyunk, ugyanis Zoénak katica a jele az óvódában. Az évszám pedig a születésének az éve, azóta működünk családként. Ennyi.

Az enyhe Bent Creek-es utánérzés nem véletlen, hiszen én voltam az, aki elkészítette és megtervezte ezt az egészet. Zoé segített kiválasztani az anyagokat hozzá az itthoni készletből.
Jövő hét elején fogjuk átvinni az oviba, addig kiteszem itthon és nézegetjük. Valamikor visszakapjuk, akkor pedig Zoé szobáját díszíti majd.

13 megjegyzés:

enigma írta...

elképedtem, de nagyon...először az ötleten, aztán meg a te nagyon szép és nagyon szívet melengető munkádtól....és lehet, koppintom az ötletet az osztályomban...minden elismerésem, még egyszer:)

Clinique-Bogi írta...

Szerencsére láttam "igaziból" is. Tökéletes munka! Uncsi már ennyiszer leírni, de ez van kérem... ;-D

ercsu27 írta...

Naháááááát!!! Fantasztikus! Az ötlet, meg az egész! Nem semmi vagy!

Edige írta...

Köszi szépen az elismerést! Tényleg jól esett, de azért nem érzem teljesen az én érdememnek a dolgot, mivel tényleg némi "koppintásról" van szó...
Az ötletet pedig lehet másolni, habár nem az enyém, de szerintem jó ötlet. A végén már nagyon élveztem az egészet.

Ralina írta...

Azért megnézném, ahogy az ovis anyukáknak leesik majd az álla. :))) Mesés darab!

Bnorka írta...

Fantasztikus munka! Nagyon büszke lehetsz rá és az ihletet adó családra :)

Nina írta...

Egyszerűen csodálatos!!
Szuper, ötletes, remekmű :)

Unknown írta...

Gratulálok!!!
Egyszerűen meseszép!

Ibcsy írta...

Hatalmas ötlet, és szuper kivitelezés!Csak ámulok-bámulok:-DD

Judilla írta...

Nagyon klassz! Sárgulhatnak majd a kedves anyukák, ha meglátják.:)))

Cserny Cherry Ildikó írta...

Szuper lett, szívből gratulálok!!! Asszem én is lesápadnék, ha az oviban kitalálnának ilyesmiket. :))

Sofie írta...

Én első hallásra elképedtem az ötleten, kíváncsi lennék a többi család hogy oldotta meg a feladatot (nincsen róla fotód?), mert a tied mesés, gratulálok!

Edige írta...

Sajnos fotóm nincs róla, de általában rajzolták, a magyar zászló színeiben és Fehérvári színeiben. Sokan utaltak a szülők foglalkozására, gyerekek érdeklődési körére, ovis jelére... stb. Volt fotómontázs és számítógépes grafika is, de láttam olyat, ahol a kisgyerek is rajzolt vagy színezett benne. Nyilván ez sokkal értékesebb megoldás - de a miénk ilyen lett. Egyébként sok anyuka megdícsérte. :-)