2008. április 20., vasárnap

Kókuszos-csokis muffin

Minden háztartásban akad maradék tojásfehérje. Az eltűntetésének az egyik legkellemesebb és legfinomabb módja a következő:

KÓKUSZOS-CSOKIS MUFFIN

HOZZÁVALÓK: 4 tojásfehérje, 7 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, csipet só, 1 tábla étcsoki
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a cukorral, hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, pici sót teszünk hozzá. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, majd a lisztet is, felváltva a cukros, olvasztott vajjal. Végül hozzáadjuk az apróra vágott vagy tördelt, reszelt csokoládét, majd 170 fokos, előmelegített sütőben, 20-25 percig sütjük. (Jó bele akármilyen maradék csokifigura is, de étcsokival a legfinomabb. Ízlés szerint lehet még tenni bele bármilyen aszalt gyümölcsöt, vagy diót, mandulát is.)
Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Clinique-Bogi írta...

Nem rossz!

enigma írta...

hű, a muffin nálunk is nagyon menő...és általában a mikulások és nyulak szokták itt bevégezni életüket:)