2011. január 14., péntek

Óvatos kezdés

Az elmúlt pár napban papírzsebkendő tartókat gyártottam. Egyrészt praktikus ajándék, másrészt pedig így elhasználtam néhány maradék fecnit is a hulladékos dobozkámból. Néhány már gazdára is talált a családban. 
The last few days I made some tissue paper holder. There are practical gifts and I can use some rests too. Some of them has a new owner inside the family.


Természetesen én sem maradhattam sk. papírzsepi tartó nélkül, így készítettem egyet a naptárborítómmal azonos anyagból. Sajnos már csak egy igen apró darabka van ebből a nyomott mintás, párizsi hangulatú anyagból, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb az is megtalálja majd a helyét.
Of course I made one for myself too in the same fabrics which I made my calendar cover. There is only a little piece left of this printed japanese fabric, but I know that sooner or later it will find it's very good place. 

18 megjegyzés:

Mariska írta...

Nagyon praktikus!
Nekem is kell egyet csinálnom, mert mindig szerteszét van a táskámban a sok zsebkendő.
A párizsi anyag nagyon tetszik, de mindegyik szép!

Kriza írta...

de gyönyörűek! én más mintát ismerek, de ez nagyon tetszik, saját tervezés vagy valahonnét csináltad? az érdekelne különösen, hogyan erősíted a gumit rá, ha nem titkos :-)

Abile írta...

Gyönyörűséges anyagokat használtál! Benevezhettél volna velük Gina-hoz a fecnis játékra.

Edige írta...

Kriza, a november 14-i bejegyzésemnél láthatod a papírzsebkendő tartó hátulját is. Egy egyszerű anyagdarabbal fogom oda a megcsomózott gumit. Azért csomózom meg, hogy nehogy véletlenül kicsússzon használat közben. Egyébként a neten láttam hasonlókat, aztán - jó szokásomhoz híven - a saját fejem után elkészítettem az első darabot.
Szívesen fotózok egyet lépésről-lépésre, ha szeretnéd!

Edige írta...

Abile, a fecnis játékra majd lehet, hogy benevezek én is az egyik körben... :-) Te tudod már, hogy mit készítesz?

Amanda írta...

Nagyon szépeket készítettél! Azt hiszem minden varrósnak van olyan kedves anyaga, amiból a legutolsó morzsát is felhasználja.
Én szeretnék egy fotósorozatot, ha nem bánod.

Naomi írta...

Edige...ezek a zsepitartók igazán tündérikék...! A barna-vajszínűbe egyszerűen beleszerettem...:)Puszillak!

Kriza írta...

köszi, így már értem! láttam korábban is ezt a novemberi képet, de nem jöttem rá, hogy a rátét rejti a gumit, nagyon jópofa :-))))

én is éppen mostanában gondolkodtam, h hogyan lehetne ezt a fajta gumit tutira rögzíteni, és egyik ötletem az volt, hogy mindkét végére egy csomót kötök, mert ha összecsomóztam őket, akkor túl nagy lett a gubanc, a másik meg, hogy láttam egy külföldi blogon, h hajgumit használtak, azt a fajtát, ami nem fémmel zárul, hanem össze van ragasztva/égetve, és kipróbáltam, azzal még könnyebb volt dolgoznom. úgyhogy most mindenféle színű vékony hajgumikat vadászok :-))

Kriza írta...

most így jobban megnézve a képet konkrétan nem értem, miért nem láttam, amit látnom kellett volna, lehet, h van szelektív látás is, nemcsak a gyerekek híres szelektív hallása?!? :-)

Aranyalma írta...

Ahogy így számolom, óvatosan 8 zsepitartót varrtál. Azért ez szép szám! :))
A tiéden a gomb abszolút befutó részlet, de egyébként is tökéletes. A fenti képen a középen helyet foglaló a legesleg! :)

Barbi írta...

Nagyon szépek! Azért a legszebb a tiéd! :D

Atelier Caseiro írta...

Good job! Beautiful fabrics! Congrats!
*Ü* Ana.

Szilvi írta...

Szia! Ezt a fazont én nem ismertem,eddig ebben a kategóriában ez a legjobb.Ügyi vagy. A lépésről lépésre fotósorozat jó ötlet.

Cserny Cherry Ildikó írta...

Nagyon szuperek lettek. Nekem is "szükségem" van egy ilyen zsepitartóra!

Timici írta...

szuperek lettek! nekem főleg a tied tetszik;o) szívesen vennék egy lépésről-lépesre bejegyzést róluk;o) a hímzőset is olyan jól tudtam hasznosítani, köszönet érte itt is:o)

Theresa írta...

These are so wonderful~~~ They will make great gifts!!!! I see you are making great use of the fabrics, I love that!!!!!

Névtelen írta...

Köszi a szakszerű leírást,azt meg,hogy szépségesek(különösen a barna)márírtam;-)

Márti írta...

Nagyon szépek, de ezek a pöttyösek meg aztán gyönyörűek!!!