VANÍLIÁS-CSOKIS KEKSZ
HOZZÁVALÓK a fehér tésztához: 12,5 dkg vaj vagy margarin, 3/4 csésze barna cukor, 5 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 2 1/4 csésze liszt, 1 tk. szódabikarbóna, só
HOZZÁVALÓK a barna tésztához: 12,5 dkg vaj vagy margarin, 3/4 csésze barna cukor, 1 tojás, 1 1/2 csésze liszt, 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor, 1 tk. szódabikarbóna, só, ízlés szerint csokidarabok, csipet fahéj
A két tésztát külön-külön összeállítjuk úgy, hogy a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a fehér tésztánál a krémsajtot is. Utána mehetnek bele a száraz hozzávalók. A lényeg az, hogy a fehér tészta jóval puhább legyen a kakaósnál. Egy fél órára a hűtőbe rakjuk pihenni, ezalatt a fehér tészta is formázhatóbb lesz. Mindegyikből kb. diónyi gömböket formázunk és a kettőt összeillesztjük, kissé átgyúrjuk. A sütőlapra úgy tesszük rá, hogy a fehér tészta legyen felül. Egymáshoz ne túl közel, mert sütés közben szétterülnek! 180 fokon 15 percig sütjük, míg a teteje kissé megbarnul. Sülés közben a lágyabb fehér tészta bevonja a másikat, így lesz egy "2 in 1" sütink.
Akár Valentin-napi meglepinek is jó! Jó étvágyat hozzá!
1 megjegyzés:
Gusztusos, szívesen ennék most ilyet!
Megjegyzés küldése