2007. december 10., hétfő

Dupla szülinap, dupla élvezet

Hétvégén dupla szülinapot ünnepeltünk. Nálunk jött össze a család, így főleg én készültem - aki egyébként is az egyik ünnepelt voltam... Két tortát is sütöttem, hogy mindenki ízlése szerint tudjon választani: Ez egy ananászos torta, az érdekessége pedig az, hogy fejjel lefele kell sütni és ha kész, akkor egy tálra kiborítani.
Ez pedig egy csokis-kávés sütemény nevet viselő csoda. Nagyon fini lett és elég egyszerű az elkészítése is. Leírom a receptjét, próbálkozzatok vele Ti is - garantáltan megéri!
CSOKIS-KÁVÉS SÜTEMÉNY
HOZZÁVALÓK: 15 dkg csokoládé, 1 dl erős kávé, 10 dkg margarin, 6 tojás, 7,5 dkg cukor, 4 dkg keményítő, A krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 5-5 cl tejszín és kávélikőr
A csokoládét a kávéval vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal simára keverjük a margarinnal. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a csokikrémet és a keményítőt. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások fehérjéből, csipet sóval vert kemény habot. A masszát kikent formába simítjuk és közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, tálra borítjuk. A krémhez a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt és a likőrt, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész tortáta simítjuk. Díszítésül sötét kakaóporral és porcukorral megszórjuk.
Az ünnepi ebéd után este még felmentünk Pestre egy koncertre. Az egyik barátunk egy gospell-kórusban énekel és most volt a karácsonyi koncertjük utolsó előadása. Én még nem voltam ilyen típusú koncertan, habár a zene az mindig tetszett. Egyszerűen csodálatos volt! Nagyszerű karácsonyi hangulatot teremtettek a zenével és tényleg látszott rajtuk, hogy igazi örömzenét "csinálnak".
Hazafelé megegyeztünk abban, hogy nem ez volt az utolsó koncertjük, amire elmentünk...

3 megjegyzés:

CathlenKata írta...

Isten éltessen sokáig !!

Edige írta...

Nagyon szépen köszönöm!

Nina írta...

Edit, boldog szülinapot kívánok utólag is!!
Csodásak a sütijeid, összefut a nyál a számban :)