10 dkg cukrot megpirítunk és még forrón hozzákeverünk 10 dkg darált diót, majd egy kiolajozott tányéron kihűtjük. 2 dl tejből és 2 dkg lisztből besamelt főzünk és még melegen belekeverünk 10 dkg cukrot. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk 20 dkg habosra kevert vajhoz/margarinhoz. A pirított cukros diót megdaráljuk és azt is a habos keverékhez adjuk 1 zacskó vaníliás cukorral együtt.
2 doboz babapiskótát megmártogatunk cukros, rumos (vagy rum aromás) tejben és kirakjuk vele egy kapcsos tortaforma alját és oldalát. A krém felét rákenjük, majd még egy sor piskóta következik, végül a tetejére a maradék krém. Hűtőben jól behűtjük. A tortakarimát lehúzva tálalhatjuk.
Nem tudom, hol találta anyukám a receptet, de csütörtökön ezzel jelent meg, hogy ilyet készítsek neki. Mindenkinek nagyon ízlett és nem is túl bonyolult az elkészítése. Talán a cukor pirítás és a darálás veszi igénybe a legtöbb időt. Elég a kisebb tortaforma is hozzá, mert így nem lett teljesen tele - mivel én a nagyobbikban csináltam. Sebaj! Tejszínhabbal és dióval díszítettük. Egész elfogadható külsőt nyert így...
Ja: Aki nem szereti a túlságosan édes dolgokat, az kevesebb cukrot tegyen bele, mert így nagyon édes. A fiúk azt mondták, hogy ez így jó ahogy van... de azért mégis...
4 megjegyzés:
NYammmmmiiiiiiiiiii :) olyan guszta!!
Hűűűűűűű! Te egy igazi konyhatündér vagy! Milyen szépeket sütsz (csinálsz)!
Nagyon jól néz ki ez a torta, én is szívesen beleharapnék! :)
Edit, arra gondoltam, ha munkát keresel esetleg, nyugodtan pályázd meg ez a két állást:
1, cukrász: isteni dolgokat alkotsz, szinte mesterművek!
2,patchworkos hölgy: hát neked ezek is nagyon mennek, nagyon jól bánsz az ollóval, anyaggal is.
Nagyon aranyosak vagytok!
Melinda, annak ellenére, hogy én is tudom, hogy ez azért nem teljesen így van - nagyon jólesik, amit írtál... :-)
Megjegyzés küldése