2007. december 1., szombat

Grillázsos babapiskóta torta

10 dkg cukrot megpirítunk és még forrón hozzákeverünk 10 dkg darált diót, majd egy kiolajozott tányéron kihűtjük. 2 dl tejből és 2 dkg lisztből besamelt főzünk és még melegen belekeverünk 10 dkg cukrot. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk 20 dkg habosra kevert vajhoz/margarinhoz. A pirított cukros diót megdaráljuk és azt is a habos keverékhez adjuk 1 zacskó vaníliás cukorral együtt.
2 doboz babapiskótát megmártogatunk cukros, rumos (vagy rum aromás) tejben és kirakjuk vele egy kapcsos tortaforma alját és oldalát. A krém felét rákenjük, majd még egy sor piskóta következik, végül a tetejére a maradék krém. Hűtőben jól behűtjük. A tortakarimát lehúzva tálalhatjuk.

Nem tudom, hol találta anyukám a receptet, de csütörtökön ezzel jelent meg, hogy ilyet készítsek neki. Mindenkinek nagyon ízlett és nem is túl bonyolult az elkészítése. Talán a cukor pirítás és a darálás veszi igénybe a legtöbb időt. Elég a kisebb tortaforma is hozzá, mert így nem lett teljesen tele - mivel én a nagyobbikban csináltam. Sebaj! Tejszínhabbal és dióval díszítettük. Egész elfogadható külsőt nyert így...
Ja: Aki nem szereti a túlságosan édes dolgokat, az kevesebb cukrot tegyen bele, mert így nagyon édes. A fiúk azt mondták, hogy ez így jó ahogy van... de azért mégis...

4 megjegyzés:

Nina írta...

NYammmmmiiiiiiiiiii :) olyan guszta!!

paradipe írta...

Hűűűűűűű! Te egy igazi konyhatündér vagy! Milyen szépeket sütsz (csinálsz)!
Nagyon jól néz ki ez a torta, én is szívesen beleharapnék! :)

melcsilla írta...

Edit, arra gondoltam, ha munkát keresel esetleg, nyugodtan pályázd meg ez a két állást:
1, cukrász: isteni dolgokat alkotsz, szinte mesterművek!

2,patchworkos hölgy: hát neked ezek is nagyon mennek, nagyon jól bánsz az ollóval, anyaggal is.

Edige írta...

Nagyon aranyosak vagytok!
Melinda, annak ellenére, hogy én is tudom, hogy ez azért nem teljesen így van - nagyon jólesik, amit írtál... :-)