2008. augusztus 31., vasárnap

Egérke

Így hívják ezt az egyszerű finomságot. Sajnos tönkrement a sütőm, így kénytelen vagyok másfajta édességeket készíteni hétvégén. A palacsintán már túl vagyunk, most pedig eszembe jutott, hogy anyukám szokott ilyet készíteni nekünk gyerekkoromban és én már akkor is nagyon szerettem...

EGÉRKE

HOZZÁVALÓK: 5 dl tej, 5 dl rétesliszt, csipet só, 6 tojás, kakaós vagy fahéjas porcukor a tetejére

A tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd folytonos kevergetés közben beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük lassú tűzön, amíg az edény falától el nem válik. Ezek után langyosra hűtjük, és egyenként belekeverjük a tojásokat - könnyebb, ha elektromos keverőgéppel dolgozunk. Ez tulajdonképpen egy hagyományos égetett tészta, amit bő olajban fogunk kisütni. Egy teáskanállal beleszaggatjuk a forró olajba és szép pirosra sütjük minden oldalát. Nagyon jópofa sülés közben, mert magától megfordul az olajban. Papírtörlőre szedjük, majd kakaós vagy fahéjas porcukorba forgatjuk még melegen. Szerintem isteni!

4 megjegyzés:

Naomi írta...

Hűűű!!! Egérke nagyon ínycsiklandozó!!! Köszi az egyszerű, és nagyszerű receptet! Kipróbálom... :D

mormotaorsi írta...

Mi ezt túrós változatban, lábatlan tyúk néven ismerjük! :-) Nagyon jól néz ki! nyami-nyami

csicsóné írta...

Nyami...mi "ördögpirulának" nevezzük,nagyon fini!
Sütődnek mielőbbi javulást:)o

Anita írta...

Én ördöggolyó néven ismerem, és egyetértek, hogy nagyon finom! :-)