2009. április 8., szerda

Kalózkodtam

Egy tinilány húsvéti ajándéka lesz. Külföldi oldalakon messenger bag néven fut - ezt méreteztem át kissé, és ebből lett ez a jópofa táska.
Kicsit félve álltam neki, mert azt hittem, hogy a megvarrása bonyolultabb lesz, de aztán - kellemes meglepetésemre - elég könnyen ment. Ez persze nem jelenti azt, hogy gyorsan is! Colette szerint 3 óra alatt el lehet készíteni egy táskát. Na, ezt nekem sikerült másfél napra feltornáznom. Ennyi időbe tellett ugyanis... A fekete mikrokord anyag szöszeivel tele van a lakás, a körmöm is elég "gyászos"kinézetet mutat. Ami igazán meglepett, az az, hogy még a varrógépet is megfogta!
Azt hiszem, hogy egyenlőre hanyagolni fogom a feketét! Ilyen fazonú táskát még biztosan készítek, mert nagyon tetszik. Belül osztott zseb található és még egy kulcstartó karabiner is. Mágneszárral záródik és kényelmesen elférnek benne az A4-es füzetek.

This is a schoolbag of a teenage-girl. The pattern is the same as a messenger bag but changed some sizes. I thought it's difficult to sew but it isn't true. I enjoy it very much exept the black micro-cord. The all room is full of small black pieces of it. And the other problem is that the fabric coloured not only my fingers and finger-nails but my sewing machine too! It's terrible!
I think that I won't sew of this fabric anymore...

18 megjegyzés:

Barbi írta...

Nagyon vagány lett! Bár nem tudom, mit szeretnek a tinik a halálfejen, még ha mosolyog is. De ettől függetlenül az elkészítése csodás!

Edige írta...

Hát, először én is megrökönyödtem rajta, de most már elfogadom, hogy ez a menő. Egyébként meglepi lesz, úgyhogy nem tud róla.
Azóta kötöttem még egy rózsaszín anyagdarabot az egyik oldalra a pántjához, így egy kicsit még vagányabb lett és nem annyira komor.

lomaquilt írta...

Nagyon jól néz ki. Én most varrtam két pénztárcát kordból és elhatároztam, hogy ha lehet nem fogok korddal dolgozni. Szöszöl, minden rátapad stb.
Kérdésem lenne: hogy csináltam a táskán belüli osztást? Alul a fenékrészhez úgy varrtad, hogy az két részben volt?
Hogy mennyi ideig tart egy táska varrása, az szerintem gyakorlattól függ. Nekem szintén nem 3 óra.

Edige írta...

Lomaquilt: Nem a belső része osztott, hanem csak varrtam rá egy zsebet a hátsó bélésre és azt kettéosztottam egy varrással. Így jobban lehet bele könyveket meg füzeteket pakolni, hogy egy nagy belső tere van. Olyan táskát még nem csináltam, aminek az egész belső része oszott lenne... nem is tudom, hogy kéne nekiállni...

Márti írta...

Nekem tetszik!! és hát most ez a menő! Nagyon szépen megvarrtad!!!

Abile írta...

Félelmetes!!! Szuper jó a fazon.. én is inkább a keskeny, de magas táskákat szeretem! Nagyon jó lett! :o))

Naomi írta...

Húúú, de vagány!
Őszintén szólva, megdöbbentem egy pillanatra, mikor megláttam...de aztán egészen megbarátkoztam vele! Szuper, ahogy megvarrtad! Ügyes vagy! Tetszik! :o)

(Ha egy tini ilyet hord, azt mostmár én is elfogadom, bár bevallom időbe telt...de amikor a haláfej egy babakocsin köszön vissza...azon a mai napig megbotránkozom!!! )

Edige írta...

Micsoda? Babakoncsi halálfejjel???
Azért az nagyon durva... Igaz, hogy idővel mindent meg lehet szokni. Először nekem is furcsa volt ez a morbid divat a tinik között, de mostanra már szinte észre sem veszem. Ez persze nem jó, hogy így van, de az ember így működik.

Névtelen írta...

Szia! Hááát... tényleg vagány egy táska lett! A halálfejen annyira nem lepődtem meg, mert a kisfiam lányosztálytársai (11- 12 !! évesek) is halálfejes övet és sálat hordanak. Azt mondják ez ma a menő..(babakocsin viszont még sose láttam halálfejet , szerencsére...) A fazonja nagyon tetszik és praktikusnak is látszik.
A tulajdonosa biztos nagyon fog örülni neki!

Melinda írta...

Nagyon szépen elkészítetted!
És igen...van halálfejes babakocsi,egy tv műsorban láttam(Ganxta Zoli kislányának:)DDD
Elég morbid szerintem is!

Maria írta...

Szia, az osztott belsőhöz egy ötlet /párszor már kipróbáltam/: megfelelő méretű bélésanyag kettőbe hajt, valami merevítés, pl. flanel közé, letűz, esetleg zsebet varr rá és a táskabelső összeállításánál az eleje vagy a hátlapja mellé fogva varrni össze az egészet. Magyarul úgy kezelni ezt a darabot, mintha egy nagy belső zseb lenne.

Edige írta...

Maria, köszönöm az ötletet! Már én is gondolkodtam rajta és valami hasonló megoldásra jutottam, de a gyakorlatban még nem próbáltam ki.

lomaquilt írta...

Maria! Kösz az ötletet, de ebben az esetben nincs bősége.

Fércművek írta...

Tyű, nagyon klassz! És a Meskán a fás táskád is nagyon tetszett :)

Pillle írta...

Ügyesen megvarrtad. Biztosan nagy sikere lesz!
Nekem ez a kedvenc táskaformám. Varrtam egy kisebbet és egy nagyobbat, azokat cserélgetem :)

melcsilla írta...

Edit, gratulálok, nagyon profi munka! Látod, ez sem tudott rajtad kifogni:)

bruercsi írta...

A halálfejet leszámítva szuper lett a táska, szeretem ezt a fazont. Nekem most a varrógépemet egy piros vászon fogta meg... hát már ez se jobb a Deákné vásznánál... :))

bruercsi írta...

Még elfelejtettem írni: Nekem "halálfej-undoritiszem" van. Súlyos fokú. Ami a végső kiborulást okozta az egy csinos, tünci-bünci rózsaszín kislány póló csili-vili flitterekkel és egy bazi nagy halálfejjel az elején, de nem akármilyennel, MASNIS halálfejjel... itt kész lettem és rángatózó nyaki idegekkel kirohantam a boltból...